Peter Sloterdijk over islam en westerse cultuur

Nieuws | de redactie
26 maart 2009 | De veel besproken Duitse filosoof Peter Sloterdijk geeft op maandag 27 april een lezing aan de Radboud Universiteit, in het kader van het Soeterbeeck programma. Hij zal spreken over Het heilig vuur. Over de strijd tussen jodendom, christendom en islam.

Dit recente boek bevat zijn visie op de drie godsdiensten die een bijzonder stempel drukken op de westerse cultuur. Zijn debuut, Kritiek van de cynische rede uit 1983, is het bestverkochte Duitstalige filosofisch werk van na de oorlog. Hij is verder bekend van zijn Sferen-trilogie en het het ZDF-programma das Philosophische Quartett dat hij presenteerde met collega-filosoof Rüdiger Safranski.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK