Reputatie scoort

Nieuws | de redactie
23 maart 2009 | Aspirant studenten zijn wel degelijk gevoelig voor reputaties. De goede naam van de UU blijkt een van de belangrijkste redenen voor eerstejaarsstudenten om in Utrecht te gaan studeren. Nog steeds speelt de stad Utrecht de belangrijkste rol bij hun studiekeuze, maar in toenemende mate nemen studenten de goede positie van het Utrechts onderwijs en onderzoek in hun overweging mee, blijkens de zesde enquête onder 5500 Utrechtse eerstejaarsstudenten.

‘De Universiteit Utrecht heeft een goede reputatie’ zegt 92% van de ondervraagde studenten, terwijl twee jaar geleden nog maar 72% dit stelde. Juist deze goede reputatie in onderzoek en onderwijs heeft bij 48% van de nieuwkomers een rol gespeeld bij de studiekeuze. Dat was twee jaar geleden slechts bij 7% het geval. Het toegenomen belang van de naam en faam van de instelling bij de studiekeuze, naast de gezellige stad, is een groot verschil ten opzichte van eerdere enquêtes. Eerstejaars zijn daarnaast ook meer tevreden over voorzieningen en studieruimtes, en geven hun opleiding na drie maanden gemiddeld een 7,5 (in 2003 was dat nog een 7,3).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK