Studeren is thuis hard werken

Nieuws | de redactie
17 maart 2009 | Studenten werken harder aan hun studie. In Nijmegen is bijvoorbeeld in vier jaar tijd de studielast gestegen van 29,6 naar 32,7 uur per week. Vooral de bèta’s en medici trekken er flink aan.

Zwaar tot heel zwaar vindt resp. 59% en 62% van hen de studie. Veel rechtenstudenten vinden dat ze best meer aankunnen: 42% is het oneens met de stelling ‘de opleiding vraagt het uiterste van mij’. Beleidsstreven van hun RU is een inzet van 35 uur per week.

De enquête onder de studenten van de RU laat zien dat zij niet graag lenen. Gaf in 2007 nog 40% aan niet te willen lenen uit angst voor een hoge studieschuld, steeg dit in 2008 naar 48 %. Veel van hen besluiten daarom langer thuis te blijven wonen, al geeft een ruime meerderheid (65%) aan daar niet blij mee te zijn. Dat daaraan financiële motieven ten grondslag liggen, valt af te leiden uit het feit dat slechts 9% zegt dat dit te wijten is aan gebrek aan woonruimte, meldt Voxlog


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK