Voortgezet onderwijs ter discussie

Nieuws | de redactie
18 maart 2009 | In december 2008 adviseerde de commissie-Cornielje het aantal lesuren in het voortgezet onderwijs van 1040 naar 1000 te verlagen. Leraren en scholieren zouden een week vakantie moeten inleveren om de norm te kunnen halen. CdK Cornielje komt zelf naar de conferentie van het Lectoraat Governance en Innovatiedynamiek in het Onderwijs van de HAN, op 20 maart.

Tijdens de conferentie komen de volgende vragen aan de orde:

Hoe heeft de commissie over het vraagstuk geredeneerd? En vanuit welke perspectieven? Is het antwoord van de commissie afdoende in het licht van nieuwe maatschappelijke eisen aan en wetenschappelijk inzichten over leren in het voortgezet onderwijs? Is de veronderstelde verhouding tussen leertijd van de leerling, werktijd van het personeel en bedrijfstijd van de school naar de toekomst toe afdoende doordacht? Hoe spelen overheid, werkgevers in het onderwijs, vakbonden, leerlingen en ouders in het spel met elkaar over dit onderwerp? Leidt dat tot een maatschappelijk bevredigende uitkomst?

Waar en wanneer? De conferentie Voortgezet onderwijs bij de tijd? vindt plaats:

– op vrijdag 20 maart 2009 van 13.30 tot 16.30 uur (met aansluitend een drankje)
– in het Gymnasion op de HAN Campus Nijmegen,
– Heyendaalseweg 141, 6525 AJ Nijmegen

Conferentie bijwonen? U bent van harte uitgenodigd tot het bijwonen van deze bijeenkomst. U kunt zich al aanmelden bij Jeanette Dusschooten (jeanette.dusschooten@han.nl). Toegang is gratis.

Aanmelden? E-mail Jeanette Dusschooten 

Het programma van de bijeenkomst vindt u hier .

Deze conferentie wordt georganiseerd door het Lectoraat Governance en Innovatiedynamiek in het Onderwijs. Meer over het lectoraat en zijn lector Frans de Vijlder leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK