Zware evaluatie HBO-onderzoek

Nieuws | de redactie
31 maart 2009 | De instelling van de validatiecommissie voor de bewaking van de kwaliteit van het onderzoek aan hogescholen laat zien dat hier fors aan getrokken gaat worden. Hoogleraren als Frans van Vught en Henk Volberda, maar ook TU Delft bestuurder Paul Rullmann zijn voor zes jaar benoemd.

Voorzitter wordt nog een hoogleraar, de ZonMW voorzitter Pauline Meurs. Zij is ook lid van het bestuur van accreditatieorgaan NVAO. Vanuit het bedrijfsleven komt oud-FME’er Paul van Roon. Tini Colijn gaat mee valideren vanuit haar Wageningse achtergrond en nu als lid van de AWT en bestuurslid van TNO.

Een echte hbo-achtergrond heeft Bart van Bergen, die jarenlang het gezondheidszorg sectororgaan van de HBO-raad leidde. Overigens heeft TU-bestuurder Rullmann ook een speciale band met het hbo. Hij was lange tijd beleidsadviseur van de HBO-raad.

De validaties gaan met een vliegende start beginnen. Nog in 2009 zullen toonaangevende hogescholen als de Rietveld Academie en de Hogeschool Utrecht bezocht worden. In 2010 zijn dan onder meer grote namen als INHolland, de HvA en de Haagse kunsthogeschool met het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie aan de beurt.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK