2 jaar geen collegegeld in Brabant

Nieuws | de redactie
15 april 2009 | Hoge cijfers in klas 5 kunnen scholieren later geld besparen. De Universiteit van Tilburg wil scholieren die in 5 VWO 7,5 of hoger op hun eindlijst halen twee jaar vrijstelling van collegegeld bieden.

De UvT wil graag topstudenten werven en vormen. Daarom is zij in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant een project gestart om meer van zulke jongeren te trekken. De provincie subsidieert het beurzenprogramma in het kader van het project ‘Brabant kennisprovincie’.

De kandidaten voor een beurs moeten voor 1 juni een door hun school gecertificeerde eindcijferlijst van 5 VWO insturen. Om ook het tweede jaar in aanmerking te komen voor de beurs, zullen ze in het eerste studiejaar voldoende studieresultatenmoeten halen. Daarnaast zouden ze een eventuele stage moeten uitvoeren bij een bedrijf of organisatie in Noord-Brabant. Op jaarbasis zijn ongeveer 65 beurzen beschikbaar. Bij meer aanmeldingen gelden de beste studieresultaten. Als zelfs dat geen uitsluitsel biedt, gaan ze…..loten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK