Bank blijft stil

Nieuws | de redactie
28 april 2009 | Stilzitten als je geschoren wordt. Dat was het parool van bankpresident Wellink na zijn ongebruikelijke optreden op het HBO-jaarcongres. Ondanks een golf reacties bleef het doodstil.

ScienceGuide hoorde uit ‘het Haagse’ en bronnen in de bankwereld dat de DNB onthutst was over de stroom vragen om nadere toelichting of reacties van Wellink op het artikel over diens speech en de weerklank daarvan onder zijn gehoor. Andere media wensten opheldering over de inhoud van het betoog van de bankpresident. Ook kwamen reacties binnen bij ScienceGuide zelf vanuit Den Haag, de financiële sector en het bedrijfsleven in Brussel.

Binnen de DNB voerde dit alles tot intensief beraad over mogelijke nadere verheldering van de woorden van hun president, zo bleek informeel. De conclusie was dat de bank er de voorkeur aan gaf niet verder in te gaan op verzoeken daarnaar. Oud-premier Lubbers placht al te zeggen dat wrijven in een vlek deze alleen maar groter maakt.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK