€ 67 miljoen voor topinstituut logistiek

Nieuws | de redactie
14 april 2009 | De ministers Eurlings en Van der Hoeven gaan in Breda een topinstituut en campus voor logistiekkennis ontwikkelen. Dit is een onderdeel van hun innovatieprogramma Logistiek en Supply Chains.

Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid bundelen daarin de krachten en investeren € 67 miljoen, waarvan Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken ieder 12,5 miljoen. De logistieke sector zorgt voor 8 procent van de werkgelegenheid in Nederland.
 
Vijf universiteiten – die van Rotterdam, Delft, Eindhoven, Tilburg en Twente – gaan het opleidingsinstituut vormgeven. Verder hebben ongeveer 30 bedrijven en kennisinstellingen aangegeven hieraan bij te dragen. Het instituut gaat ook onderzoek doen naar innovatieve logistieke concepten. Zo ontstaat een kruisbestuiving tussen de (onderzoeks)instellingen en de bedrijven in de logistieke sector.

Breda is gekozen als centrale plek voor de uitvoering van het innovatieprogramma Logistiek en Supply Chains dat Nederland op het gebied van logistiek weer nummer 1 moet maken. In dit programma kunnen partijen voorstellen doen op drie terreinen:

-gezamenlijke besturing van toeleveringsketens
-logistiek van after sales
-regie van transportbewegingen tussen Nederlandse knooppunten en het achterland


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK