Economie en cultuur van China in een master

Nieuws | de redactie
2 april 2009 | De RSM en de Leidse opleiding Talen en culturen van China komen met een nieuw studieprogramma Chinese Economy and Business. De nieuwe MSc-specialisatie gaat in september 2009 van start en duurt een jaar. Hij is speciaal gericht op de vraag binnen bedrijven naar afgestudeerden die goede vaardigheden op het gebied van bedrijfsmanagement hebben in combinatie met een grondige kennis van de Chinese economie, bedrijfssector en cultuur.

De specialisatie is ontstaan uit een unieke samenwerking en wordt gegeven door een aantal vooraanstaande Europese wetenschappers op dit gebied, waarbij de uitmuntende expertise van beide instituten wordt gecombineerd. De colleges worden deels in Rotterdam en deels in Leiden gehouden.

Prof.dr. Barbara Krug, academisch directeur van de masterspecialisatie, legt uit: “De Masterspecialisatie Chinese Economy and Business is de specialisatie bij uitstek voor studenten die geïnteresseerd zijn in het opbouwen van gespecialiseerde kennis en vaardigheden binnen dit zakelijk kansrijke gebied. China is de motor achter internationale economische voorspoed. Op dit moment is China direct verantwoordelijk voor 20 tot 25 procent van de economische groei in de wereld. Door de wereldwijde recessie gaat dat aandeel waarschijnlijk verder omhoog, misschien wel tot 30%. Als gevolg daarvan worden Chinese bedrijven steeds selectiever bij het kiezen van een zakenpartner. Gesteund door hun rijkdom gaan ze ‘internationaal winkelen’, waardoor zij steeds meer aanwezig zijn binnen Europa. China heeft uiteraard voorkeur voor mensen die naast degelijke kennis van zaken omtrent het bedrijfsleven ook over waardevolle, op hun land gerichte kennis beschikken. En dat is precies wat ons programma biedt.” Bij dit initiatief hoort ook een partnership programma, waarbij een netwerk wordt opgebouwd van bedrijven, professoren, studenten en alumni. Het doel hiervan is het faciliteren van stages voor studenten en het uitwisselen van informatie tussen alle belanghebbende partijen.

Prof.dr. Axel Schneider, directeur van het Modern East Asia Research Centre, zegt: “In de westerse wereld is de Master of Science-opleiding Chinese Economy and Business uniek, omdat hierin op zeer innovatieve wijze vakmatige expertise wordt opgebouwd met kennis van de economie, de geschiedenis en de cultuur, hetgeen vervolgens gecombineerd wordt met economische theorieën en de praktijk in het bedrijfsleven. Onze studenten krijgen een opleiding waarbij de micro- en macro-economie van China wordt behandeld, maar ook de bedrijfscultuur, regionale economie en politieke en culturele achtergronden. Voor de opleiding wordt ook onderzoek gedaan in China door de studenten onder begeleiding van hiertoe gekwalificeerd personeel. Vervolgens krijgen ze de kans hun vaardigheden op de proef te stellen tijdens een stage.”

Meer informatie MScBA Chinese Economy and Business


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK