Geen docent goed genoeg?

Nieuws | de redactie
2 april 2009 | De lerarenopleidingen hebben een faux pas gemaakt. Bij de uitreiking van de ECHO Awards bleek dat niet een docent of student uit heel het land voorgedragen is voor de bekroning van haar of zijn inzet.

Terwijl voor de algemene prijsuitreiking en een speciale BètaTech beloning een reeks gedreven, enthousiaste allochtone toppers opging voor de Echo Award, bleek dit jaar niemand voor de Teaching Excellence prijs voorgedragen te zijn. Vorig jaar was het aantal al zeer gering, maar toen, zo hoorde ScienceGuide, was de winnaar in elk geval zo overtuigend, dat deze ook bij 100 genomineerden eruit gesprongen zou zijn. Dat het aantal voordrachten nog lager kon dan vorig jaar – zelfs 0 was – heeft de jury geschokt.

Men besloot daarom een speciale prijs toe te kennen aan een van de studenten die voor de ‘reguliere’ award genomineerd werd. Halil Karaaslan van de Hogeschool Rotterdam, een student aan de lerarenopleiding Maatschappijleer, werd geëerd voor zijn grote inzet om andere jongeren te motiveren bij hun studie. De Turkse docent in spe won darmee een summercourse aan UCLA. Hij zal van daar op ScienceGuide berichten over zijn ervaringen en de inspiratie die hij daar zal opdoen.

De winnaars van de Echo Award 2009:
– Echo Award 2009 Universitair: Omid Majidpour
– Echo Award 2009 HBO: Leroy de Priester
– Bèta Techniek Award 2009 Universitair: Ahmad Bakkar
– Bèta Techniek Award 2009 HBO: Malika Azhimi
– Teaching for Excellence Award 2009: Halil Karaaslan«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK