Het beste welkom

Nieuws | de redactie
2 april 2009 | Het ISS zorgt voor de beste opvang van internationale studenten. Het integratieprogramma met veel aandacht voor interculturele uitwisseling en de begeleiding bij de eindfase van de studie in Nederland springen eruit.

De Haagse instelling won daarvoor de Oranje Loper Award op het Nuffic Jaarcongres in de Rotterdamse Doelen. Uit 21 inzendingen koos een onafhankelijke jury drie instellingen: het Haagse Institute of Social Studies, de TU Delft en de Universiteit van Tilburg. De genomineerden kregen op het Jaarcongres elk vijf minuten om in een zogenoemde ‘elevator pitch’ hun zaak bij het publiek te bepleiten. Uiteindelijk bepaalden de congresbezoekers door te stemmen welke hoger onderwijs instelling het welkom aan buitenlandse studenten het beste voor elkaar heeft.

De bezoekers kozen met ruime meerderheid voor het Institute of Social Studies. De TU Delft en de Universiteit van Tilburg werden respectievelijke tweede en derde. Aan het slot van het Jaarcongres reikte Jos Walenkamp, directeur Kennis en Innovatie van de Nuffic, de prijs – een oranje loper met daarop het Study in Holland-logo – uit aan Martin Blok, welfare officer van het Institute of Social Studies.

Het ISS kent een uitgebreid integratieprogramma met veel aandacht voor sociale integratie en culturele activiteiten. De uit zeer verschillende landen en culturen afkomstige studenten worden niet alleen met de Nederlandse, maar ook met elkaars culturen en achtergronden bekendgemaakt. Daarnaast krijgt de vertrekfase veel aandacht. De ervaring leert immers dat terugkeer na een succesvol afgeronde buitenlandse opleiding tot een omgekeerde cultuurshock leidt.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK