Hogeschool Rotterdam start eigen uitgeverij

Nieuws | de redactie
14 april 2009 | Nu het onderzoek binnen de Hogeschool Rotterdam op allerlei plekken vrucht begint af te werpen, start de hogeschool een eigen uitgeverij, voorlopig onder de naam Rotterdam University Press. Ze doet dat in samenwerking met ScienceGuide.

Een leerwerkarrangement is niet vrijblijvend, zo ontdekte Josephine Lappia tijdens haar onderzoek bij casestudies in bouw en onderwijs. “Een goede verstandhouding en betrokkenheid van stakeholders is cruciaal – studenten voelen dat haarfijn aan”. 8 april presenteerde ze haar eerste onderzoeksrapport, Gewikt en gewogen. Twee casestudies naar kwaliteit van leerarrangementen.

Bij de presentatie reikte directeur Johan Sevenhuijsen het eerste exemplaar uit aan betrokken studenten, docenten en stagebegeleiders. “De Hogeschool Rotterdam heeft zich ontwikkeld naar een kennisinstelling van en voor de regio”, aldus Sevenhuijsen. “Meer dan vroeger hechten wij belang aan het verknopen van onderwijs en onderzoek. Bij die onderzoekspraktijk hoort een cultuur van regelmatig publiceren, ook in de vorm van echte boeken. We hebben daarom ook een samenwerking met ScienceGuide gesloten om een onderzoeksreeks op te zetten op basis van printing on demand”.

Het onderzoeksrapport van Lappia is de eerste in een reeks onderzoeksuitgaven van de Hogeschool Rotterdam. In die reeks worden naast onderzoeksrapporten ook proefschriften en openbare lessen van lectoren uitgegeven.

De Hogeschool Rotterdam treedt hierbij zelf als uitgever op, zodat ze zelf grip heeft op kwaliteit van de uitgaven, opmaak en distributie. Namens de hogeschool Rotterdam nemen twee lectoren zitting in de redactiecommissie, te weten Jan Streumer en Florian Kramer.

Voor de uitgave van deze boeken werkt de Hogeschool Rotterdam samen met de mediabedrijven Bookalike en ScienceGuide. Bookalike zorgt voor opmaak en distributie, terwijl ScienceGuide de onderzoeken betrekt in het Nederlandse kennisdebat.

ScienceGuide en Bookalike verzorgen ook uitgaven van proefschriften en onderzoeksrapporten voor de NHTV in de NHTV Expertise Series.

 
Josephine Lappia, Gewikt en gewogen. Twee casestudies naar kwaliteit van Leerarrangementen. Rotterdam: Hogeschool Rotterdam/Rotterdam University Press, 2009. Bestel het boek hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK