KNAW helpt Aceh na tsunami

Nieuws | de redactie
27 april 2009 | De tsunami veroorzaakte in 2004 niet alleen duizenden slachtoffers in Indonesië, maar vernielde ook belangrijke bibliotheken in onder andere Banda Aceh. De KNAW heeft hen geholpen deze schade digitaal te overwinnen.

Het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) van de KNAW heeft een groot deel van de literatuur over Aceh uit haar eigen collectie gedigitaliseerd. Alle 656 titels die tot nu toe zijn gedigitaliseerd zijn toegankelijk via de Aceh Books-website van het KITLV.

De boeken over Aceh zijn geschreven in verschillende talen, waaronder Indonesisch, Acehs, Engels en Nederlands. De collectie boeken is gepubliceerd door Indonesische en Europese uitgeverijen en dateren van de zeventiende eeuw tot nu. De Koninklijke Bibliotheek heeft toezicht gehouden op het digitaliseringsproces.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK