Leuven-voorzitter gasthoofdredacteur ScienceGuide

Nieuws | de redactie
2 april 2009 | Frank Vandenbroucke
In de aanloop naar de Europese HO-conferentie in Leuven zal de Vlaamse vice-premier en minister van Onderwijs en Werk, Frank Vandenbroucke gasthoofdredacteur van ScienceGuide zijn.

Vandenbroucke zal als voorzitter van de Leuven-conferentie een belangrijk stempel kunnen drukken op het hoger onderwijs, bestel en beleid, in Europa voor de komende decennia. de HO-ministers van meer dan 45 landen komen daarvoor in Leuven bijeen. Op het policy-foum bij de conferentie zullen bovendien HO-experts uit heel de wereld zich oriënteren op en mee discussieren over hoe het Europees hoger onderwijs -in een wereldwijde context – zich nu ‘voorbij Bologna’ verder zal ontwikkelen en kwalitatief profileren kunnen.

De visie en aanpak van Vandenbroucke zijn ook daarom zo interessant, omdat hij een der zeer weinige bewindslieden is die zowel het (hoger) onderwijsbeleid als het arbeidsmarktbeleid in een hand bijeen kan brengen. Bovendien heeft Vandenbroucke de voorbije jaren laten zien, dat hij zowel een indringend strategisch denker is over de rol en de kansen van het hoger onderwijs, maar ook als ‘doener’-bewindsman een indrukwekkend trackrecord heeft opgebouwd. In Nederlandse termen zou je hem als een soort van Jos van Kemenade en Wim Deetman in één minister kunnen omschrijven.

Een goede indruk geeft de visie die Frank Vandenbroucke enige tijd geleden al gaf over hoe hij de conferentie in Leuven en de lange termijn agenda van het HO in Europa voor zich zag. U leest die beschouwing hier.
Zijn cv leest u hier.

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK