Master of Music in Tilburg en Maastricht

Nieuws | de redactie
14 april 2009 | De masteropleiding Master of Music, die de conservatoria van Fontys en Hogeschool Zuyd aanbieden, is geaccrediteerd en officieel als Master erkend door de NVAO.

De Master of Music komt voort uit de oude Voortgezette Opleiding Muziek. Gootste verschil met de post-hbo-opleiding is dat het programma zich naast muzikale verdieping ook richt op de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden en de maatschappelijke positionering van de musicus. Volgens Fontys Conservatorium is het namelijk steeds belangrijker geworden dat een muzikant zijn eigen zaken kan behartigen. ‘Wij willen studenten met goede bagage de arbeidsmarkt op sturen’, zegt directeur Jan Wirken. ‘Dit houdt in dat ze naast een goede musicus ook opgeleid worden als ondernemer. Daarmee worden hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.’

Studenten van de Master of Music moeten zelf een activiteitenprogramma samenstellen binnen het budget dat de opleiding daarvoor beschikbaar heeft. Ze kunnen bijvoorbeeld masterclasses bij buitenlandse topdocenten inkopen of een muziekproductie neerzetten als afsluiting van de tweejarige opleiding. Op die manier willen de conservatoria het eigen initiatief van studenten op zakelijk en creatief vlak stimuleren. Vooruitlopend op de accreditatie werken Fontys en Zuyd al sinds september 2007 volgens de nieuwe aanpak. Ze zien de positieve accreditatie daarom als bevestiging dat die aanpak werkt. De Masteropleiding telt ongeveer zestig studenten in Tilburg en tachtig in Maastricht.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK