Maxima voor vrouwen in de wetenschap

Nieuws | de redactie
27 april 2009 | De weg naar het noorden moet het koningshuis goed liggen. Na het recente bezoek aan de RuG van koningin Beatrix met in haar kielzog haar Zweedse collega’s is het nu de beurt aan prinses Maxima. Op 20 mei is zij aanwezig bij de uitreiking van 19 Rosalind Franklin Fellowships aan vrouwelijke topwetenschappers in Liberal Arts en Natural Sciences.

De kersverse Rosalind Franklin Fellows krijgen allen een aanstelling voor vijf jaar. Bij een positieve beoordeling wordt hen een hoogleraarschap in het vooruitzicht gesteld. Inmiddels zijn er van de 21 voorgaande aanstellingen acht vrouwen tot hoogleraar benoemd. De RuG kent nu in totaal 40 vrouwen met een Rosalind Franklin beurs. Het merendeel van de vrouwen is afkomstig uit het buitenland.

De benoeming van de topwetenschappers is het resultaat van het universiteitsbrede stimuleringsprogramma van de RUG om het aantal vrouwen met een vaste aanstelling op hogere wetenschappelijke posities aanzienlijk te vergroten. Het Rosalind Franklin Fellowship (RFF) programma is vernoemd naar de Engelse wetenschapper Rosalind Franklin (1920-1958). Zij dankt haar faam aan haar belangrijke onderzoek aan Cambridge naar de structuur van DNA.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK