Plasterk: iedereen moet inleveren

Nieuws | de redactie
9 april 2009 | "Onzin" en "een slag in de lucht." Dat is volgens minister Plasterk de waarde van de bezuinigingswaarschuwingen van de koepels. In deze tijden van crisis moet iedereen inleveren, zei hij in spoeddebat met de Kamer.

De brandbrief van de onderwijsbelangenorganisaties was voor de PVV “het zoveelste argument voor inperking van de macht” van de koepelorganisaties en sectorraden. De ChristenUnie vindt wel dat de raden in elk geval “de proporties in de gaten moeten houden.”

Het aantal hbo-studenten zal in de komende jaren niettemin stijgen en met een oplopende jeugdwerkloosheid kiezen jongeren vaker voor een vervolgstudie. De Kamer wil daarom inzicht in de mate waarin het studentental toenemen zou. OCW zal daartoe met de HBO-raad kijken naar de actuele ontwikkelingen bij de ramingen en informeert de Kamer over de uitkomst van dat overleg.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK