Ramadan blijft aan Rotterdamse ‘vrijplaats’

Nieuws | de redactie
16 april 2009 | Tariq Ramadan blijft op zijn Rotterdamse leerstoel Burgerschap en Identiteit. De EUR vindt dat hij een goede invulling geeft aan het gasthoogleraarschap die door veel studenten als stimulerend ervaren wordt. Zij beschouwt zich als een academische vrijplaats, waar onderzoek en debat worden gestimuleerd.

De afgelopen weken is commotie ontstaan rond vermeende uitspraken van Tariq Ramadan over vrouwen en homoseksualiteit. Voor de gemeente Rotterdam was dit aanleiding om een aantal bandopnamen en teksten te vertalen en te analyseren. De gewraakte passages blijken, aldus de gemeente, “onjuist, onvolledig en uit hun context gerukt”.

De EUR ziet geen reden om van de verlenging van het gasthoogleraarschap af te zien. De EUR beschouwt zichzelf als een academische vrijplaats voor wetenschappers, waar onderzoek en debat worden gestimuleerd.

Wetenschappers hebben uiteraard ook persoonlijke opvattingen op politiek, sociaal, cultureel en religieus terrein. De universiteit bemoeit zich niet met de persoonlijke opvattingen en uitspraken van wetenschappers, tenzij deze in strijd zijn met de Nederlandse wetgeving of onafhankelijk en goed wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in de weg staan.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK