Rinnooy Kan geëerd

Nieuws | de redactie
14 april 2009 | Alexander Rinnooy Kan wordt eredoctor bij het 25-jarig bestaan van de OU. “Zijn baanbrekende ideeën en inzet voor het onderwijs, zowel als het gaat om de herwaardering van excellentie, het leraarschap als het belang van een leven lang leren,” zijn daarvoor het motief.

De OU noemt Rinnooy Kan ‘een wetenschapper die zijn loopbaan niet in de beslotenheid van het wetenschapsbedrijf heeft gekozen, maar vooral in de sociaal-economische orde. Na zijn hoogleraarschap en rectoraat aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft Rinnooy Kan als voorzitter van VNO-NCW, bestuurder van ING, voorzitter van de SER, maar ook als lid van het eerste en tweede Innovatieplatform naam gemaakt door zijn open, nieuwsgierige en analyserende stijl van optreden.

Het rapport Leren Excelleren, onder zijn voorzitterschap gemaakt voor het eerste Innovatieplatform, was een overtuigend pleidooi voor betere talentontwikkeling in het onderwijs. En Leerkracht! dat in 2008 onder zijn leiding tot stand is gekomen, heeft een beslissende bijdrage geleverd aan de noodzakelijke herwaardering van het leraarschap. Ten slotte zijn er in ons land weinigen die consequenter en met meer overtuigingskracht hebben gewezen op het belang van een leven lang leren.’

Het eredoctoraat zal worden uitgereikt door prof. dr. Frans Leijnse, universiteitshoogleraar Onderwijs en arbeidsmarkt aan de Open Universiteit Nederland.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK