Sara en Lisa vereeuwigd

Nieuws | de redactie
3 april 2009 | De roemruchte Nijmeegse bond AKKU wordt omgedoopt tot SARA: Studentenvakbond AKKU Radboud Actief. Waarom deze naamsverandering? Komité met een k zou een ‘achterhaalde Marxistische schrijfwijze’ zijn.

Deze echo uit de jaren 70 zou de vakbond ‘oubollig’ en ‘knullig’ doen overkomen. Ook het Kritische wordt als zwaar overdreven gezien: een vakbond moet juist in opbouwend gezamenlijk overleg tot een oplossing komen; kritisch zijn is vaak destructief voor dergelijke overleggen. De naamsverandering zou daarom een logische stap zijn in de gestage professionalisering van de studentenbonden en de Nijmeegse academische wereld.

Tevens meldt AKKU dat de LSVb eveneens een naamswijziging overweegt: van LSVb naar LISA. Als hommage aan voorzitter Lisa Westerveld zou de studentenvakbond in de toekomst het Landelijk Initiatief Studenten Actief gaan heten. De naamsverandering is op 1 april bekend gemaakt.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK