Tech-starters zijn succes

Nieuws | de redactie
2 april 2009 | De technostarters van YES!Delft draaiden in 2008 uitstekend: een verdrievoudiging van het werknemersbestand, een stijging van de verkoopomzet met 75%. Meest opvalllend is dat durfkapitalisten tien keer meer hebben geïnvesteerd in jonge TUD-starters dan het jaar ervoor.

Dit blijkt uit de jaarlijkse evaluatie die YES!Delft onder haar technostarters heeft uitgevoerd. De 39 bedrijven, allemaal tussen de nul en vier jaar oud, hebben in 2008 gezamenlijk ruim vijf miljoen euro aan durfkapitaal (venture capital) binnengehaald, waarvan 80% via buitenlandse investeerders. In 2007 was dat nog slechts 500.000 euro.

De totale omzet uit verkoop steeg naar ruim negen miljoen euro, een groei van bijna vier miljoen euro ten opzichte van 2007 toen er 32 bedrijven werden ondersteund door YES!Delft. Met de groei van omzet en investeringen is ook het aantal medewerkers verdrievoudigd: 46,6 fte in 2007 tegenover 141,1 fte in 2008. Tezamen met de oprichters van de technostarters zorgt dit voor 235 fte. Investeren in jonge bedrijven levert direct hoogwaardige werkgelegenheid waar de regio behoefte aan heeft.

“Deze groei is met name te danken aan een aantal bedrijven dat met hun technologie succesvol nieuwe markten aanboort”, aldus Lesley Fockema Andreae, manager Incubation Centre YES!Delft. “De meeste technostarters verwachten geen hinder te ondervinden van de wereldwijde economische malaise, mede omdat ze grotendeels in de ontwikkelfase zitten.”
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK