Toppers gaan werken voor Chu

Nieuws | de redactie
8 april 2009 | Steven Chu heeft een bijna net zo briljante onderminister benoemd. Het is Steven Koonin geworden, de vroegere provost van CalTech.

Koonin has been BP’s chief scientist for the past 4 years, was nominated last week for the position of under secretary for science at the Department of Energy. He will join two other high-profile scientists at DOE: Secretary Steven Chu and Under Secretary for Energy Kristina Johnson, currently provost at Johns Hopkins University.

Koonin and Chu know each other well. Their connections involve a BP-funded, $500 million research program on biofuels and other new sources of energy. Now Koonin will run a rapidly expanding research program that is already the largest funder of physical sciences in the USA.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK