Van Radboud naar Hollywood

Nieuws | de redactie
9 april 2009 | Al 1.034.426 mensen hebben het Youtube-filmpje What’s in the box? van de Nijmeegse student Tim Smit bekeken. Hij heeft inmiddels een agent uit Californië voor onderhandelingen met productiebureaus in LA.

Een eigentijdse jongensdroom kortom. Tims filmpje is bovendien al 9369 maal beoordeeld, gemiddeld met vijf sterren. Hij kreeg inmiddels drie telefoontjes uit Hollywood. Geen losse flodders waren dat, zo merkte hij. “De aandacht bleef maar komen, zodat ik inmiddels een agent uit de buurt van Hollywood in de arm heb genomen. Die regelt telefonische afspraken met productiebureaus. De komende weken heb ik elke avond twee à drie gesprekken. Of ik het allemaal goed doe weet ik ook niet. Het heeft mij ook een beetje overvallen,” vertelt hij openhartig op Voxlog.

Het liefst zou Tim zijn project afmaken onder de vleugels van een productiebureau. Het korte filmpje op Youtube was oorspronkelijk bedoeld als opmaat voor een minispeelfilm van een uur, opgedeeld in vier delen van elk een kwartier. “Ik heb daar ideeën over die ik graag zou uitvoeren. Maar als een filmmaatschappij met een heel ander idee komt, dan sta ik daar ook voor open.” In elk geval sluit hij niet uit dat hij binnenkort naar de VS vertrekt. “De aandacht komt van zoveel kanten, dan mag je daar best realistisch over zijn.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK