Van WRR naar VU

Nieuws | de redactie
8 april 2009 | WRR-directeur prof. Anton Hemerijck wordt decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de VU. Hij is tegelijk benoemd tot hoogleraar Institutionele beleidsanalyse aldaar. Daarnaast is hij sinds 2007 bijzonder hoogleraar Vergelijkende analyse van de Europese verzorgingsstaat bij de opleiding Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Anton Hemerijck staat bekend als een ervaren wetenschapper en een goede bestuurder. Naast zijn werkzaamheden bij de WRR heeft hij zijn wetenschappelijk werk voortgezet. Hij beschikt over een lijst van meer dan 120 (internationaal gerefereerde) publicaties en publiceerde 21 boeken. Als decaan zal Hemerijck leiding geven aan de faculteit en zorg dragen voor de inrichting van het onderwijs en het onderzoek.

Hemerijck studeerde economie in Tilburg (1979-1986) en politieke wetenschappen in Oxford (1987-1990). Hij promoveerde in 1992 in Oxford, bij prof. dr. Colin Crouch, op het proefschrift The Historical Contingencies of Dutch Corporatism. Voor zijn benoeming bij de WRR was hij universitair hoofddocent Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. In de periode 1996 tot 2000 was hij bovendien als gastdocent verbonden aan het Max Planck Instituut in Keulen. Vanaf 2001 is hij werkzaam bij de WRR. Gedurende het jaar 2008 bezette hij de Leerstoel P.W. Segers aan de Universiteit van Antwerpen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK