Volslank niet top

Nieuws | de redactie
20 april 2009 | Voor vrouwen en mannen gelden letterlijk andere maten in hun loopbaan. In de top van bedrijven is overgewicht geen probleem voor mannen, maar voor vrouwen ligt dat heel anders.

Onderzoek van de universiteit van Michigan laat zien hoe opvallend de verschillen zijn. Mannen in topfuncties hebben aanzienlijk vaker last van zwaarlijvigheid dan doorsnee-werknemers. Bij vrouwen is dit duidelijk anders: onder vrouwelijke CEO’s komt overwicht 10% minder voor dan bij hun gemiddelde medewerksters. De onderzoekers hebben vastgesteld dat er gedurende hun loopbaan een neiging bestaat vrouwen strenger te beoordelen op hun gewicht dan mannen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK