Wet tegen topsalaris in onderwijs

Nieuws | de redactie
2 april 2009 | Nog voor de zomer moet Plasterk met een wetsvoorstel komen om de topsalarissen in het onderwijs aan banden te leggen. De Kamer nam een motie aan die SP-woordvoerder Jasper van Dijk samen met de eigen partij van de minister had ingediend.

“Van begin af aan beloofde het Kabinet een wet over topsalarissen in de publieke sector te maken. Tot op de dag van vandaag is het daar niet van gekomen,” aldus van Dijk. Ook minister Plasterk kondigde twee jaar geleden aan dat hij de hoge salarissen van bestuurders in het onderwijs zou aanpakken.

Van Dijk: “Nu is er geen ontkomen meer aan, hij moet er mee aan het werk. Er zijn onderwijsinstellingen waar bestuurders tonnen meer verdienen dan de minister-president, schandalig. Met behulp van deze motie komt daar snel een eind aan.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK