Zon voor techniekopleidingen

Nieuws | de redactie
3 april 2009 | Technische opleidingen en het beroepsonderwijs moeten voorlopers worden in de productie van hernieuwbare energie. Ze zouden in Vlaanderen op kosten van de overheid uitgerust worden met zonnepanelen of -boilers. Minister Frank Vandenbroucke stelt wel een voorwaarde: de scholen moeten dan met de leerlingen/studenten aan de slag gaan rond het thema zonne-energie.

Volgens Vandenbroucke levert het een viervoudig voordeel op. Er wordt meer duurzame energie geproduceerd, de energiefactuur van de scholen daalt, de producenten krijgen meer afzet en de leerlingen leren werken met een toekomstgerichte technologie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK