100% vaker een 10 in Amsterdam

Nieuws | de redactie
20 mei 2009 | ‘Het is niet ondenkbaar dat studenten steeds slimmer worden,’ denkt UvA-socioloog Herman van de Werfhorst. ‘Maar het is onwaarschijnlijk.’ Hij deed veel onderzoek naar diploma-inflatie en stelt nu vast dat ook aan zijn universiteit daar duidelijke tekenen van bestaan.

Studenten aan de UvA krijgen steeds hogere cijfers, zo blijkt uit onderzoek door de UvA en het SCO-Kohnstamminstituut.. Zij analyseerden de meer dan 2,5 miljoen cijfers, gegeven aan hun instelling tussen 1993 en 2006. Hieruit treken zij de conclusie, dat in die periode het gemiddelde cijfer dat werd uitgedeeld met bijna 0.4 punten is gestegen. Waarom dit zo is, weten zij niet.

De stijging is over de hele linie te merken. Het aantal tienen dat werd uitgedeeld verdubbelde bijna, zo weet Folia te melden over het onderzoek dat volgende week openbaar wordt.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK