Delft mikt op logistiek

Nieuws | de redactie
26 mei 2009 | De TU Delft zet de komende jaren zwaar in op de thema’s  goederenvervoer en logistiek samen met onder meer het Havenbedrijf Rotterdam.

Dirk Jan van den Berg, de CvB-voorzitter, zegt daarover onder meer: ”Infrastructuur en mobiliteit zijn zeer belangrijke vraagstukken voor de 21e eeuw. De maatschappelijke discussie over rekeningrijden voor vrachtwagens laat zien hoe urgent oplossingen nodig zijn voor het goederenvervoer in Nederland. Voor goede oplossingen zijn echter gelijkwaardige alternatieven noodzakelijk. Mensen en bedrijven prikkelen tot ander gedrag – rijden op andere tijdstippen, gebruikmaken van andere typen vervoer – heeft alleen zin als er volwaardige alternatieven voorhanden zijn. Aan de TU Delft werken ingenieurs, bestuurskundigen en ontwerpers samen aan dergelijke oplossingen.”

Er komen voor dit type vraaagstukken drie nieuwe hoogleraren, met als eerste prof. Lóri Tavasszy. Hij moet het initiatief van de drie technische universiteiten om intensiever te gaan samenwerken op het gebied van goederenvervoer, logisitiek en mainportontwikkeling, meer vorm helpen geven. Tavasszy is tevens een van de onderzoekers die vanuit Delft het Topinstituut Supply Chains in Breda zal versterken. De komst van dit nieuwe Topinstituut werd onlangs al aangekondigd door de ministers Eurlings en Van der Hoeven.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK