Duurzame techniek concreet gemaakt

Nieuws | de redactie
18 mei 2009 | De HAN heeft een website gelanceerd waarop concrete voorbeelden te zien zijn van projecten op het gebied van duurzaamheid. Deze biedt voorbeelden van projecten waarmee studenten en docenten van de hogeschool bij betrokken zijn, alsmede van bedrijven waar men via lectoraal onderzoek aan meewerkt.

Voorbeelden zijn onder andere Schone TukTuk en Design Challenge. Bij techniekstudenten van de HAN lwgt men het accent op het grijpen van mogelijkheden om daadwerkelijk iets aan een probleem te doen. Dat leidt meer dan eens tot originele ideeën en onverwachte resultaten. De site www.duurzaamheidtechniek.nl brengt hun duurzame projecten bij elkaar. Hij is onderverdeeld in de volgende thema’s: Zorgtechnologie, Ontwerpen, Energie en Milieu.

Een aardig recent voorbeeld op dit terrein is het project van studenten Civiele Techniek om duurzamer beton te maken. Er worden diverse mengsels gemaakt om zo tot de meest ideale samenstelling te komen. Zo zijn er onder andere stukken autoband, glasvezeldoek en restmaterialen toegevoegd. Uiteraard moet het beton daar bij ook nog eens van zeer goede kwaliteit zijn. Over een paar weken worden de monsters getest en kunnen zij de erste uitkomsten toetsen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK