HBO-raad zuur over LSVb

Nieuws | de redactie
8 mei 2009 | HBO-raad voorzitter Doekle Terpstra heeft ontstemd gereageerd op het nieuws dat het bestuur van de LSVb komend jaar geen enkele hbo-student bevat.

De nieuwe voorzitter wordt een rechtenstudent uit Leiden, Gerard Oosterwijk, voorzitter van de Uraad fractie Studentenpartij Bewust en Progressief. Maar vanuit de hogescholen kon de LSVb geen bestuurlijk talent aantrekken om een jaar mee te besturen. Wel was de nieuwe, zeer actieve hbo-studentengroep Haagse Studentenvakbond lid geworden, maar wellicht nog te pril om direct landelijke bestuurders te leveren.

Terpstra was verontwaardigd dat de pogingen om meer contact met de hbo-studenten te leggen en hun bestuurlijke inzet meer aan te moedigen met weinig succes bekroond leken te worden. Hij gaf informeel aan dat hij vond dat de HBO-raad toch veel had geïnvesteerd in zulke contacten en dat hij de vraag op tafel legde of dit nog zin had.

Nu valt het met die investeringen wel mee, want het thema  medezeggenschap kreeg op recente het jaarcongres van de HBO-raad voor het eerst een podium. Terpstra voerde bij die gelegenheid ook voor de eerste maal een debat met vijf studenten van diverse CMR’s tijdens zo’n jaarcongres. Een verslag van de inhoud van deze discussie leest u hier op ScienceGuide.

Aan het eind van de tunnel gloort wellicht nog licht, want naar verluidt zou de nieuwe voorzitter van het ISO een HBO-student zijn.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK