Hogere machten in Nijmegen

Nieuws | de redactie
11 mei 2009 | De Nijmeegse collegevoorzitter De Wijkerslooth zat in Apeldoorn in de open bus waarmee de Koninklijke familie werd rondgereden. Met hen was hij getuige van de amokrit die het land zo in opschudding bracht. Berichtgeving hierover wordt echter niet op prijs gesteld, zo blijkt.

De Radboud-voorman mocht meerijden, omdat hij als ‘erebaan’ onder meer optreedt als Kamerheer van de majesteit. Een bericht hierover werd overigens verwijderd van het blog van Vox, het blad van zijn universiteit. “Johan van de Woestijne, hoofd communicatie van de RU, heeft besloten dat het bericht verwijderd moest worden en wij zijn dan simpele uitvoerders,” meldt een redacteur van het magazine aan Ans-online.

Het hoofd communicatie geeft zelf aan, dat hier ‘hogere machten’ een rol hebben gespeeld:  “De Wijkerslooth liet mij weten het bericht ongepast te vinden tegenover slachtoffers en de Koninklijke familie.” Hoe deze besluitvorming tot stand kwam? “Soms zijn er hogere machten. Wat mijn mening in dit geval is, is dan ook niet van belang.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK