HU-lector wordt hoogleraar verpleegkunde

Nieuws | de redactie
11 mei 2009 |
HU-lector Marieke Schuurmans wordt hoogleraar aan de UU in de verplegingswetenschap. Haar leerstoel zit binnen de faculteit Geneeskunde in het UMC. Zij promoveerde op een onderzoek naar herkenning van het delirium door verpleegkundigen.

Voordat zij lector werd werkte Schuurmans al in het UMC als verpleegkundige, verpleegkundig specialist en leidinggevende Geriatrie, onderzoeker en docent. Het lectoraat en de leerstoel blijven samenwerken, zodat de verbinding tussen hbo en wo in deze sector verder versterkt en uitgediept kunnen worden.

Haar lectoraat ‘Verpleegkundige en paramedische zorg voor mensen met chronische aandoeningen’ richt zich vooral op de chronisch zieke oudere en zijn familie. Opdracht is de kennis over ouderen met een of meer chronische aandoeningen en hun familie te vergroten en om die kennis beschikbaar te stellen aan onderwijs en praktijkveld.

Samen met andere lectoraten van de faculteit Gezondheidszorg is een structureel aanbod ontwikkeld voor professionalisering van de docenten van de faculteit. Daarnaast is het Lectoraatsplatform Ouderenzorg en Familiezorg (LOF) gestart, dit betreft een structurele kennisuitwisseling met vakdocenten in zake ouderenzorg en familiezorg.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK