Hulde voor Plasterk

Nieuws | de redactie
4 mei 2009 | Ronald Plasterk verdient lof voor zijn bijdrage aan het succes van 'Leuven'. ScienceGuide registreerde deze waardering in Europa voor de rol van ons land.

Tijdens de HO-conferentie in Leuven moest Plasterk met zijn Vlaamse collega Vandenbroucke de 46 landen op een lijn voor de toekomst zien te brengen. Dat hebben zij zo goed gedaan, dat beider rol veel lof toegezwaaid wordt. Plasterk moest de kernpunten van de verschillende inbrengen van de tientallen collega’s in de discussie bijeenbrengen en deze zien samen te vatten op weg naar een consensus.

Dat lukte zo goed, dat Vandenbroucke de conferentie vervolgens tot duidelijke conclusies en een gezamenlijke lijn voor de toekomst kon smeden. “Er zijn in het HO in uw land vaak kritische geluiden te horen over het werk van minister Plasterk,” zo werd gezegd door een Europese waarnemer dichtbij het gebeuren, “maar hier blijkt toch wel dat hij dit uitstekend doet.” Ook vanuit de Vlaamse delegatie hoorde ScienceGuide warme woorden over Plasterks optreden. Zijn collega Vandenbroucke had hem al “mijn bondgenoot” voor Leuven genoemd. 
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK