Olijfolie helpt rode bloedlichamen
Nieuws |
de redactie
18 mei 2009 | Olijfolie, goed voor hart, bloedvaten en nog veel meer. Maar hoe komt dat eigenlijk zo? Portugees onderzoek van de universiteit van Porto geeft het antwoord.
In Molecular Nutrition and Food Research publiceren wetenschappers uit Porto over de antioxident DHPEA-EDA. Deze heeft een krachtige beschermende werking op rode bloedlichaampjes. Bij het vervoer van zuurstof door het menselijke aderstelsel kunnen chemische stoffen deze bloedlichaampjes beschadigen.
Bij beschadiging biedt DHPEA-EDA de meest helende werking. En deze antioxidant is rijkelijk aanwezig in olijfolie.
Meest Gelezen
Vrouwen houden universiteit draaiende, maar krijgen daarvoor geen waardering
Wederom intimidatie van journalisten door universiteit, nu in Delft
Hbo-docent wil wel rolmodel zijn, maar niet eigen moreel kompas opdringen
‘Burgerschapsonderwijs moet ook verplicht worden in hbo en wo’
Raad van State: laat taaltoets nog niet gelden voor hbo-opleidingen