Plasverbod tijdens tentamen

Nieuws | de redactie
18 mei 2009 | VU-economen mogen niet meer drinken bij een tentamen. Dan hoeven ze ook niet meer naar de wc en dat voorkomt fraude.

Decaan Herman Verbruggen verdenkt zijn studenten van economisch gebruik van waterflesjes. Dat gaat zo, denkt hij: water drinken leidt tot behoefte aan water laten en op de wc kan dan de iPod geraadpleegd worden. Deze bevat meer dan de persoonlijke muziekkeuze. “Een groot deel van de studenten belazert de boel.”

“Het moet afgelopen zijn met het plassen”, zegt Verbrugge tegen Het Parool in zijn kruistocht tegen ‘overmatig toiletgebruik’ gedurende toetsingen. Hij vindt dat de regels tegen verstoring van tentamens langzaam maar zeker verslapt zijn. Het waterflesje acht hij ook overbodig. Zou een student kriebel in de keel krijgen, “dan kan de surveillant een snoepje aanbieden.”

Overigens zijn nog meer eigentijdse gadgets zeer bruikbaar tijdens toetsingen, zo verneemt ScienceGuide. Naast de iPod is ook zijn broertje de iPhone geschikt voor het raadplegen van kennisbestanden.

Het is met het water als met de sterke drank bij de officiële opening van de VU in de 19e eeuw. Abraham Kuyper zei toen al dat “een kloek ras van calvinisten niet opgroeit bij de chocoladeketel.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK