Versoepelingen voor leraarschap

Nieuws | de redactie
12 mei 2009 | Wegens grote belangstelling wordt de Lerarenbeurs voor scholing versterkt. Ook wordt het makkelijker om met een HBO bachelor uiteindelijk door te stromen naar een WO master. Tevens versoepelt OCW de studievoortgangeis, want, voortaan wordt deze achteraf en niet meer tussentijds bekeken. Zo krijgen leraren langer de tijd om hun opleiding af te ronden.

Ook komt er onder meer een mogelijkheid € 19.000 subsidie te krijgen als een VO/MBO-school een zij-instromer aanneemt. In totaal voor 300 plaatsen is geld gereserveerd. De subsidie voor zij-instromers is bedoeld om onder meer studieverlet en een opleiding tot bevoegd leraar te betalen. Zij-instromers zijn belangrijk omdat zij kwaliteiten van buiten het onderwijs in de school brengen. Uit onderzoek blijkt dat zij-instromers na hun opleiding in de meeste gevallen blijven werken in het onderwijs.

Elke leraar kan gedurende zijn onderwijsloopbaan één keer in aanmerking komen voor een Lerarenbeurs om een opleiding te volgen waarmee bijvoorbeeld een hogere of andere bevoegdheid behaald kan worden. Dat draagt onder meer bij aan een verhoging van de kwaliteit van de lessen en aan een bredere inzetbaarheid van leraren. Bovendien vergroot het de loopbaanmogelijkheden van leraren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK