Webby bekroning voor UvA-expert

Nieuws | de redactie
7 mei 2009 | UvA-alumna en webconservator Lotte Meijer heeft met haar website smarthistory.org de Webby Award gewonnen in de categorie Educatie. De Webby Awards zijn de belangrijkste internationale prijzen voor uitmuntende websites.

Het winnende smarthistory.org begon als blog van de Amerikaanse kunsthistorici Beth Harris en Steven Zucker, maar is in 2008 door Meijer, met een internationaal webteam, herontworpen. Smarthistory.org is een multimediaal kunstgeschiedenis ‘webboek’. Het bespreekt honderden hoogtepunten uit de Westerse kunstgeschiedenis. Dat gaat niet alleen via tekst en beeld, maar juist met behulp van meer dan 150 video’s (pod casts en screen casts).

De voordelen van het ‘webboek’  boven een tekstboek zijn volgens de site de snelheid van aanpassen, de prijs en het gemak waarmee je studenten kan betrekken bij het materiaal. Verder spelen de video’s op smarthistory.org een grote rol; vaak zijn het spontane conversaties over kunstwerken, waarbij de kenners niet bang zijn voor een beetje discussie. Ze zien dit als veel leerzamer en interactiever dan de monoloog van een leerboek of een museumtour.

Met smarthistory.org liet Meijer duizenden inzendingen en vier mede-genomineerden achter zich, waaronder grote namen als de George Lucas Foundation, Times Media en Merriam-Webster. De jury bestond uit de Internationale Academie voor Digitale Kunst en Wetenschappen, met leden als David Bowie, Richard Branson en politiek columniste Arianna Huffington.

[bron: Folia]
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK