YouTube van 55 miljoen jaar geleden

Nieuws | de redactie
25 mei 2009 | Appy Sluijs, UU-paleo-ecoloog, doet tijdens een expeditie naar de Stille Oceaan rechtstreeks verslag via YouTube. Hij is een van de onderzoekers op het Amerikaanse onderzoeksschip Joides Resolution, dat in de Stille Zuidzee bodemmonsters neemt.

Sluijs (29) vertrok 5 mei vanuit Honolulu voor een expeditie van het IODP (Integrated Ocean Drilling Program) en zal op 24 juni aankomen in San Diego. Onderweg boren de klimaatonderzoekers op acht locaties sediment uit de zeebodem op. De opgeboorde sedimenten, die tussen de 4300 en 5100 meter onder het zeeoppervlak liggen, moeten de onderzoekers meer inzicht geven in het klimaat van 55 miljoen jaar geleden.

Eens per week zal Appy Sluijs een filmpje over de expeditie maken. De reportages zijn te bekijken op YouTube.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK