Bèta’s willen wereldklasse

Nieuws | de redactie
25 juni 2009 | ‘Wereldklasse-onderzoek zonder wereldklasse-financiering is een moeizame opdracht’. Met dat motto zijn mensen uit universitaire bètafaculteiten een handtekeningenactie gestart voor hogere investeringen in de kenniseconomie. 

Dat gebeurt met steun van de KNCV, de Nederlandse Natuurkundige Vereniging en het Nederlands Instituut voor Biologie. In de conceptbrief wordt gesteld dat de financiële basis voor het wetenschappelijk onderzoek in Nederland al jaren wordt uitgehold, en dat zelfs ‘excellente’ faculteiten worden getroffen door forse bezuinigingen. ‘Wereldklasse-onderzoek zonder wereldklasse-financiering is een moeizame opdracht’.

De opstellers verzoeken de Tweede Kamer en de regering dan ook om maatregelen te treffen die de financiering van de universiteiten ‘weer op orde brengen’. Volgens evolutionair populatiebiologe Gerdien de Jong (UU), die de actie coördineert, zijn er intussen 1070 handtekeningen binnen en komen er per dag zo’n 30 bij. Zij hoopt ook op een gesprek met minister Plasterk over de doelen en aanpak van deze actie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK