De beste profs op je scherm

Nieuws | de redactie
22 juni 2009 | Een idee voor de Nederlandse universiteiten? Een virtuele Lowlands University is ingericht door een reeks van de topinstellingen in de USA. Van Berkeley en Princeton tot MIT en Harvard presenteren zij breed toegankelijke colleges van hun beste hoogleraren.

Of het nu over het menselijk brein, Frankrijk na 1871, de nasleep van de Civil War in de USA, of sex en evolutie gaat, de beste in de vakgebieden vertellen in prachtige kennis-youtubes wat de stand van de wetenschap is en wat hen daarin fascineert.

http://www.academicearth.org/universities

Maar de originele Lowlands University komt deze zomer ook weer aan bod. Na de colleges in voorgaande jaren van mensen als Ruud Lubbers, Ronald Plasterk -toen nog een eenvoudig hoogleraar- en Robbert Dijkgraaf. Tijdens de vijfde editie zijn deze zomer de volgende hoogleraren de namen die het eerste lustrum van deze uitzonderlijke HO-instelling in de Echo-tent te vieren:

-Bas Haring (Universiteit Leiden) over onconventionele wetenschap

-Ton van der Steen (Erasmus Universteit) over ultrageluid in de cardiologie

-Aflredo Brillembourg & Hubert Klumpner (Universiteit van Venezuela) over ‘urban architecture’

-Erwin Seydel (Universiteit Twente) over robotisering van sociale wetenschappen

-Frits Bolkestein (Universiteit Leiden) over de toekomst van Europa

Lowlands University zal dit jaar plaatsvinden op 21, 22 en 23 augustus 2009 te Biddinghuizen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK