Facebook-actie verjaagt universitair spreker

Nieuws | de redactie
8 juni 2009 | Web 2.0 krijgt steeds meer impact in het hoger onderwijs. Boze studenten hebben met behulp van Facebook verhinderd dat de jeugdige acteur James Franco als diploma-uitreiking spreker zijn wijsheden zou debiteren. “The UCLA Class of 2009 is livid, and rightfully so, that a former classmate will be its keynote speaker. UC Merced has Michelle Obama, and we have the guy that sat in the back of our English class in between shooting his award-nominated movies.”

De actie was mede ingegeven door het feit dat vorig jaar Bill Clinton op de valreep had moeten afzeggen vanwege een staking van het universitair personeel. Toen moest een studentenraadvoorzitter invallen. Nu zou de 31 -jarige Spiderman-held, die recent voor ‘Milk’ goede recensies kreeg, de afgestudeerden een inspirerend verhaal voor de rest van hun leven en academische loopbaan moeten geven.

Daar hebben de actievoerende studenten in hun actie-community weinig fiducie in:“A commencement speaker does not have to be a Nobel Prize winner or a rocket scientist, but a guest speaker should have the life experiences that come with age.

Franco’s experiences, as cool and unique as they are, are not particularly applicable to graduating Bruins. Sure, he can discuss the transition into graduate school, but we can ask our friends about that.

Also there aren’t many Bruins pursuing acting and therefore not many who would find his advice on acting very helpful. And the glamorous life of an actor may only create envy rather than inspiration.”

Het management van James Franco begreep de virtuele signalen. Het college van bestuur meldt dat de actuer tot zijn spijt moet melden dat hij voor de voorbereidingen van zijn nieuwe film helaas op locatie moet zijn in het kader van ‘pre-production’.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK