Harde knip moet ‘nationaal’

Nieuws | de redactie
10 juni 2009 | Minister Plasterk ziet de invoering van de harde knip als een ‘systeemeigenschap’ die niet met succes op het niveau van de HO-instellingen doorgevoerd kan worden. “Dat moet je daarom nationaal aanpakken”, zei hij in Utrecht.

Plasterk wees erop dat een dergelijk type overgangsordening tussen bachelorfase en masterstudies in het wo in de landen om ons heen, ook is geregeld conform de harde knip. “Ik hoop de regeling zo aan te passen dat ik iets weet bij te dragen aan het systeem, zodat dit beter gaat werken.”

Daarbij is hij nog doende de inrichting van de matregel zo vorm te geven, dat deze niet zelf aanzet vormt tot onnodige studievertragingen. Die vrees van de studentenbonden en de universiteiten wil de minister in elk geval wegnemen, zo liet hij blijken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK