HBO-magnificus gezocht

Nieuws | de redactie
22 juni 2009 | Voor het eerst gaat een hogeschool een rector magnificus benoemen.

De NHTV zoekt een collegelid. dat zich specifiek richten zal op de kwaliteit van het onderzoek en de excellente aspecten van de opleidingen. Deze academicus zal binnen de instelling de rol krijgen die in universiteiten naar oud gebruik aan de rector gegeven is, zo lichtte het CvB toe aan ScienceGuide.

De hogeschool acht de tijd rijp voor deze primeur binnen het hbo nu zij de voorbije jaren zowel academisch geaccrediteerde opleidingen als excellentie predikaten kreeg van de zijde van de NVAO. Ook is bewust beleid gemaakt van het stimuleren van onerzoek en (internationale) publicaties door medewerkers. Dit gebeurt zowel binnen kenniskringen en lectoraten, als door docenten en onderzoekers individueel.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK