HBO-titel inzet rechtzaak

Nieuws | de redactie
8 juni 2009 | De hbo-titulatuur blijft bron van onrust en verwarring. Zo heeft de rechtbank in Den Bosch de Design Academy veroordeeld tot schadevergoeding aan oud-studenten wegens misleiding.

De Design Academy had de studenten – bij een succesvolle afronding van een masteropleiding – een titel in het vooruitzicht gesteld die echter niet de internationaal erkende academische titel ‘Master of Arts’ was. De buitenlandse alumni moesten net als hun Nederlandse collega’s genoegen nemen met de graad ‘Master of Design.’ Internationaal is deze binnen de relevante kunstensector weinig waard en de advocaat van de studenten taxeerde de schade op tonnen voor de betrokken studenten. 

Aangezien op de website en in het programma van de Design Academy de titel MA vermeld was, mochten de studenten ervan uitgaan dat ze die graad ook zouden krijgen. Bovendien was hen bij de bevestiging van toelating nog eens de graduering als Master of Arts gemeld., aldus de rechtbank bij de onderbouwing van zijn oordeel.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK