Is een lector een minor?

Nieuws | de redactie
15 juni 2009 | Lectoren zijn er al acht jaar, maar hun faam is in het hbo zelf nog steeds beperkt. Bij een discussie over hun onderzoekswerk in Den Haag liep het eind mei bijvoorbeeld niet echt storm.

Binnen de Haagse Hogeschool is nagegaan wat studenten weten van lectoraten, kenniskringen en het praktijkgericht onderzoek dat zij verrichten. Dit om de Onderzoekweek van 25 tot en met 28 mei jl. voor te bereiden. De conclusie was weinig verheffend: ‘de meeste studenten hebben geen flauw idee’, zoals hogeschoolblad Atrium het formuleert.

De reacties van studenten varieerden van ‘een bestuur’ en ‘een beoordelingscommissie’ tot ‘een minorvak’. Ook elders in het hbo wordt met grote regelmaat genoteerd, dat velen binnen de hogeschool nog altijd nauwelijks gehoord hebben van wat lectoraten zijn en lectoren of kenniskringen feitelijk doen. Bij de HHS bleek onbekend ook nu weer onbemind. Een debat over Plato, waarvoor een boksring werd neergezet in ‘het Ovaal’ in de hogeschool, wist geen enkele bezoeker te trekken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK