Technische bedrijfskunde erkend ondernemend (1)

Nieuws | de redactie
19 juni 2009 | De Stichting Certificaat Ondernemerschap (CO) heeft de voltijd- en deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde van de HAN gecertificeerd. Het is voor het eerst dat deze erkenning aan een opleiding wordt toegekend.

Al sinds de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde (TBK) bestaat, is Ondernemerschap in het onderwijsprogramma verweven. Het wordt in de hoofdfase aangeboden en bestaat uit de vakken: Ondernemingsplan, Student Company, Marketing, Ondernemersvaardigheden, Strategie en Financieel.

Studenten die dit programma met succes hebben afgesloten en willen doorgaan voor het volledige certificaat ondernemerschap, krijgen door de erkenning van de stichting CO voortaan automatisch vrijstelling voor al deze onderdelen. Om het volledige certificaat te verwerven, moeten de studenten alleen nog het landelijke examen Financieel Management afleggen. De voorbereiding op dit laatste examen vindt ook binnen de HAN-opleiding plaats. Met het certificaat Ondernemerschap is een hbo-student optimaal voorbereid om na de opleiding als zelfstandig ondernemer, of in dienst van een bedrijf aan de slag te gaan.

De Stichting Certificaat Ondernemerschap werd in 2006 opgericht en wordt bestuurd door vertegenwoordigers van de landelijke organisaties VNO-NCW, MKB-Nederland, Kamer van Koophandel Nederland en het Interstedelijk Studenten Overleg. De doelstelling van de stichting is het stimuleren van ondernemerschap binnen het hoger onderwijs. Een van de belangrijkste activiteiten om dit doel te bereiken, is het uitgeven van het hbo-certificaat ondernemerschap®. De stichting stimuleert het hoger onderwijs in Nederland zich bij het HBO-CO aan te sluiten. Inmiddels hebben 8 hogescholen en 1 universiteit hieraan gevolg gegeven.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK