Van Miert overleden

Nieuws | de redactie
23 juni 2009 | Karel van Miert, de Belgische oud-Eurocommissaris en Nyenrode-voorzitter is overleden. Hij was nog aan Nyenrode verbonden als hoogleraar Competition en was tussen 2000 en 2003 president van de universiteit.

Hij was een van de grondleggers van het Nyenrode Institute for Competition (NIC), waarvan hij tot op heden voorzitter was. Désirée van Gorp, de directeur van het Nyenrode Institute for Competition, vertelt over Van Miert als docent: “Als hoogleraar Concurrentiebeleid was Karel Van Miert geliefd bij studenten. Hij deelde op een toegankelijke manier zijn kennis en brede ervaring rond het EU concurrentiebeleid. De combinatie van zijn passie voor dit onderwerp en grote betrokkenheid bij studenten maakten zijn colleges een unieke ervaring. Zowel studenten als staf delen dierbare herinneringen aan een geliefde hoogleraar en een bijzondere collega.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK