Award voor scholen als learning communities

Nieuws | de redactie
2 juli 2009 | Scholen die leraren de ruimte bieden om (verder) te professionaliseren op de werkplek maken kans op de Jos van Kemenade Award. Deze prijs wordt door het RdMC van de Open Universiteit dit jaar voor de eerste keer uitgereikt.

Alle scholen in het po, vo, mbo, hbo of lerarenopleiding kunnen meedingen naar deze Award. Scholen kunnen ook worden voorgedragen door deskundigen uit het onderwijsveld. De aanmeldingstermijn sluit op 1 oktober 2009.

Jurering
De jury, onder voorzitterschap van mevrouw Kete Kervezee (PO-raad), bestaat uit deskundigen uit verschillende expertisegebieden waaronder de heer Wim Deetman (Raad van State), de heer Walter Dresscher (AOb), mevrouw Jos Leenhouts (ROC Mondriaan / MBO Raad), de heer Sjoerd Slagter (VO-raad) en de heer Emiel Willms (LAKS). Op 15 oktober nomineert de jury vijf scholen. De inzendingen worden beoordeeld op:

Innovatief karakter
De overdraagbaarheid en duurzaamheid van de resultaten Project moet onderdeel uitmaken van/bruikbaar zijn voor de dagelijkse schoolpraktijk.

De scholen krijgen tijdens de finale op 18 november de kans de jury te overtuigen middels een presentatie, waarom juist zij de Jos van Kemenade Award verdienen. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in het ROC Mondriaan te Den Haag worden door Jos van Kemenade zelf drie prijzen weggegeven.

Eerste prijs: Bronzen wisselsculptuur, Certificaat Gouden Leerklimaat en een professionaliseringscheque ter waarde van € 15.000,-. Tweede prijs: Certificaat Zilveren Leerklimaat en een professionaliseringscheque ter waarde van € 10.000,- Derde prijs: Certificaat Bronzen Leerklimaat en een professionaliseringscheque ter waarde van € 5.000,-

Meer informatie over de Jos van Kemenade Award, het reglement en de in te vullen vragenlijst vindt u op rdmc.nl/josvankemenadeaward. Als u nog vragen hebt, kunt u ze stellen via 045-57 62 355 of stuur een mail.

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK