Frank Vandenbroucke weg

Nieuws | de redactie
13 juli 2009 | Frank Vandenbroucke, Vlaams minister voor Onderwijs en Sociale Zaken, keert niet terug in de Vlaamse regering. De lijsttrekker van de sp.a heeft van zijn partijvoorzitter te horen gekregen dat er in het nieuwe kabinet-Peeters geen plaats meer voor hem is.

In de Belgische media wordt gesproken van een ‘afrekening’ door partijvoorzitter Caroline Gennez. Electoraal deed Vandenbroucke het goed, maar met de partijleiding boterde het steeds minder. Zo weigerde Vandenbroucke eerst het lijsttrekkerschap voor Europa. Vervolgens raakte hij in de clinch met Gennez over de te voeren campagne. Vandenbroucke eiste als boegbeeld het laatste woord, Gennez wilde hem dat als voorzitter niet geven.

“Zijn cerebrale aanpak botste met de nerveuze dagjespolitiek waarbij keihard wordt gevochten om de populariteit”, zo schrijft Bart Brinckman in De Standaard. Vandenbroucke wordt opgevolgd door Pascal Smet, die de afgelopen jaren minister was in het stadsbestuur van Brussel.

Dit voorjaar was Frank Vandenbroucke nog gasthoofdredacteur van ScienceGuide en zat hij de conferentie Bologna+10 in Leuven voor. Zijn terugblik op die conferentie leest u hier.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK